Vinari

S VINOM KROZ VRIJEME

Dračevo

Na sredini Popovog Polja, 30 kilometara od Trebinja na putu za Mostar, i 12 kilometara od manastira Zavala i pećine Vjetrenica, nalazi se podrum porodice Anđušić. U ambijentu tipičnog hercegovačkog sela Dračeva ovaj podrum istog imena nudi vrhunska vina Žilavku i Vranac proizvedenu od grožđa iz vinograda u koje gledate dok uživate u ovim vinima.Kako biste na pravi način osjetili tradiciju uzgoja vinove loze u ovom dijelu Hercegovine i doživljeli ruralnu Hercegovinu ovaj podrum nudi i sir i pršut iz vlastite proizvodnje.Prenoseći i usavršavajući znanje o grožđu i vinu sa koljena na koljeno porodica Anđušić došla je do zavidnog znanja…

Erovino d.o.o. - Rotimlja

Vinarija „EROVINO“ je osnovana 2006. godine. Sjedište vinarije kao i mikro lokacije na kojima se nalaze vinogradi je u naselju Rotimlja, uz magistralni put Mostar-Stolac. Kapacitet vinarije je 100 000 litara. Vinarija proizvodi vrhunska i kvalitetna vina Žilavka i Blatina - od grožđa dobivenog iz vlastitih vinograda. Uz vinariju se gradi restoran MARKANT u kojem će se nuditi izvorni hercegovački specijaliteti. Ovaj restoran će djelovati u sklopu vinarje „EROVINO“ te kroz vino i hranu želi posjetiteljima ponuditi izvorni hercegovački ambijent i doživljaj. Vina / WinesVrhunska vina „MARKANT“:Vrhunska Žilavka – vino s kravatomVrhunska Blatina – vino s kravatomOstali proizvodi:Rakija Loza, Višnja,…

Begić

Tradicija proizvodnje grožđa i vina preko 100 god. Proizvodnju 1998. na nagovor prijatelja proizvođača vina prvi put sam napunio u butelje koje sam sam osmislio i dizajnirao etikete. Narednih godina proizvodnja je povećavana svake godine (povećanjem vlastite proizvodnje i uključenjem kooperanata) te uređenjem i opremanjem obiteljskog podruma suvremenim tehnologijama. Danas podrum ima sustav za hlađenje Winus 5, rosfrajne cisterne za kontroliranu fermentaciju, cisternu za stabilizaciju, poluautomatsku punilicu i čepilicu. Podrum je uređen keramikom po zidovima i antibakterijskim podom. Trenutna proizvodnja cca 8.000 butelja. Također proizvodnja čiste loze je cca 1,300 l od čega se 300 l pretvori u travaricu. Zaštita…

Brkić

1979. godine obitelj Brkić osniva suvremeni podrum koji je bio prvi privatni suvremeni podrum u BiH. Otac sadašnjeg vlasnika Paško vodi podrum do 1989. godine kada ga zbog prerane smrti nasljeđuje sin Josip, koji je tada kao i 17 godina poslije najmlađi vinar u BiH. Poslovna ideja podruma Brkić je da proizvede vino na što prirodniji način. U skladu s tim, počele su se primjenjivati nove tehnologije u proizvodnji (sur lie i australska crvena metoda), čiji je cilj da se sa što manje tretmana na grožđu, moštu i vinu dobije što bolja i kvalitetnija kapljica. Želja nam je kada nismo…

Stojić-Matić Žarko

Najstariji proizvođač vina i rakije u hercegovini. Otkada zna za sebe uzgaja vinovu lozu i uvinjuje vino, a bavi se i proizvodnjom prirodnih rakija i likera. U početku se proizvodnja grožđa obavljala na vrlo malim, razbacanim parcelama, a vino se spravljalo i čuvalo u malim izbama (konobama). Među prvima, točnije 1982. godine gradi moderan podrum i registrira se kao prizvođač vina i rakije. Glavnina vina je zaštićena i kontroliranog podrijetla. Danas posjeduje oko 2 hektara vlastitih, suvremenih plantažnih vinograda Svaki vinograd opskrbljen je sustavom za natapanje "kap po kap" te uređajem za praćenje temparature, oborina, vlage i tlaka zraka. Unazad…

Newsletter prijava

Prijavite se na Newsletter za nove postove u blogu, savjete i nove fotografije.

Restorani i konobe

Kontakt

 

Turistička zajednica HNŽ/HNK
Adresa: Dr. Ante Starčevića bb
Tel. : +387 36 355 090
Fax : 387 36 355 096
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.hercegovina.ba

Preuzmite publikaciju

Mapa Vinska cesta Hercegovine